maanantai 24. marraskuuta 2014

Kollaaseja

Alkusyksystä kyllästyin piirtämiseen ja halusin ilmaista itseäni jollain muulla tavalla. Minulla oli laatikollinen vanhoja demi-,suosikki-, ja missmix-lehtiä, jotka päätin hyödyntää projektissasi. Levitin lehdet lattialleni, hain sakset ja aloin leikkaamaan lehdistä kaikki mielenkiintoiselta vaikuttaneet sanat ja kuvat. Lehdet olivat lopulta riekaleina ja lattiani täynnä paperisilppua.



Aloin yhdistelemään kuvia yhtenäisiksi kokonaisuuksiksi. Vaihtoehtoja syntyi monia ja paljon paperia ja jäi yli. Laitoin ylijääneet paperinpalat kansioon odottamaan seuraavaa kollaasien teko kertaa, mutta tässä on kollaasini, jotka sain aikaseksi tällä kertaa. :)






Yhdistelin töissä eri sanomalehtien kuvia, tekstejä, sekä omia piirustuksiani yksityiskohdissa. Tykästyin kollaasien tekemiseen ja ne ovat mielenkiintoinen tapa haastaa itseään uudella tavalla. Niiden kautta oppii yhdistelemään erilaisia materiaaleja, kuvia ja tekstejä. Ne ovat erilainen tapa ilmaista omia päänsisäisiä ajatuksiaan. Itse tykästyin mielenkiintoisten sanaparien yhdistelemiseen ja niistä runojen muodostamiseen. On hauska hämmentää katsojaa ja saada hänet miettimään lauseen todellista sisältöä ja merkitystä. Jos lause olisi tavallinen, ei sitä jäisi miettimään, mutta runomaiset riimittelyt kiinnittävät mielestäni katsojan huomion eritavalla. Voin toki olla väärässä ja katsoja vain hämmentyy ja skippaa lauseet. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti